'Veljkovic praat Leko aan de galg: Club Brugge-coach ving 200.000 euro zwart geld'

'Veljkovic praat Leko aan de galg: Club Brugge-coach ving 200.000 euro zwart geld'

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 08:00vr 28-06-2019 om 08:00

Ivan Leko werd donderdag opnieuw ondervraagd in het kader van Operatie Propere Handen. De ex-trainer van Club Brugge zou geld gepakt hebben op transfers én bij het opstellen van spelers. Nu raakten er meer details bekend.

Volgens Het Belang van Limburg speelde Leko een belangrijke rol bij onder meer de transfer van Karlo Letica. Bij de komst van de Kroatische doelman zou zijn landgenoot maar liefst 200.000 euro in het zwart ontvangen hebben van spelersmakelaar Dejan Veljkovic. Bronnen binnen het gerecht hebben dat geld echter nooit teruggevonden.

Opvallend: Veljkovic ontving zelf nooit zijn commissie van 500.000 euro van Club Brugge, aangezien Operatie Propere Handen net was losgebarsten en de Servische spelersmakelaar op dat moment ook in de cel zat.

Onschuldig
Walter Van Steenbrugge, advocaat van Leko, verklaarde al dat hij alle aantijgingen van Veljkovic ontkent. "Hij heeft nooit geld op transfers gepakt, laat staan dat hij spelers zou hebben opgesteld om daar nog eens geld voor te krijgen", klonk het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Denk jij dat de beschuldigingen over Leko waar zijn?

(1425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws