'Sevilla klopt aan bij Ajax: transfer van 30 miljoen euro in de maak'

'Sevilla klopt aan bij Ajax: transfer van 30 miljoen euro in de maak'

28-06-2019 07:45
3

Sevilla wil zich naast Luuk de Jong ook versterken met Hakim Ziyech. Volgens De Telegraaf heeft de Andalusische club ook de beste papieren om de spelmaker van Ajax in te lijven. Ziyech zou zelfs gelden als belangrijkste transferdoelwit van de club.

Sevilla is bereid om aan de minimaal vastgestelde transfersom van dertig miljoen euro te voldoen, schrijft de ochtendkrant. Tevens wil de subtopper uit de Primera Division voldoen aan de persoonlijke eisen van de Marokkaanse international, die momenteel actief is op de Afrika Cup. Hij wil pas na dat toernooi een besluit nemen over zijn voetbaltoekomst.

Van een akkoord tussen Sevilla en Ziyech is dan ook nog geen sprake. De 26-jarige aanvallende middenvelder wil de deur bij Ajax alleen achter zich dichttrekken als het complete plaatje klopt, zo gaf hij al meermaals te kennen. Vorige zomer leek hij lange tijd naar AS Roma te vertrekken, maar de Italiaanse topclub liet uiteindelijk niets meer van zich horen.

Ajax deed eerder deze week al zaken met Sevilla. Quincy Promes kwam voor 15,2 miljoen euro naar de Johan Cruijff Arena. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 17,2 miljoen.