'De Jong staat voor transfer naar Sevilla; PSV ontvangt 8 à 9 miljoen euro'

'De Jong staat voor transfer naar Sevilla; PSV ontvangt 8 à 9 miljoen euro'

27-06-2019 21:15
2

Voor Luuk de Jong lonkt een droomtransfer naar Sevilla. De aanvoerder van PSV staat in de nadrukkelijke belangstelling van de subtopper uit de Primera Division. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond.

In navolging van Mexicaanse media weet ook de Nederlandse krant dat niet Monterrey, maar Sevilla de grootste kanshebber is op de handtekening van de 28-jarige spits. Van een akkoord is nog geen sprake, maar de interesse uit Spanje is 'zeer serieus'. De verwachting is dan ook dat een deal snel rondkomt. PSV ontvangt zo'n acht à negen miljoen euro. Het bedrag valt relatief laag uit, omdat er in het verleden duidelijke afspraken zijn gemaakt.

Ook het Eindhovens Dagblad schrijft dat Sevilla een optie is voor De Jong, die tevens zijn contract bij PSV kan verlengen tot medio 2022. De Jong lijkt daarmee zelf alle kaarten in handen te hebben. Trainer Mark van Bommel van de Eindhovenaren gaf eerder al aan dat hij de Oranje-international wil behouden. Met Steven Bergwijn en Hirving Lozano zijn al twee andere steunpilaren in de aanval op weg naar de uitgang.

De huidige verbintenis van De Jong loopt medio 2021 af. Hij was het afgelopen seizoen goed voor 28 goals en 6 assists in 34 Eredivisie-duels. Met PSV kroonde de Jong zich onder meer drie keer tot kampioen van de Eredivisie. Het wordt na Borussia Mönchengladbach en Newcastle United zijn derde buitenlandse avontuur.