OFFICIEEL: Martos neemt ingrijpende beslissing na 8,5 jaar Charleroi

OFFICIEEL: Martos neemt ingrijpende beslissing na 8,5 jaar Charleroi

27-06-2019 19:14

Javi Martos zal niet langer te zien zijn op de Belgische velden. De Spaanse kapitein van Charleroi heeft besloten om te stoppen met voetballen.

De 35-jarige verdediger was jarenlang een onbetwistbare steunpilaar achterin bij Charleroi, maar zag die status afgelopen seizoen veranderen. Martos was niet langer een sterkhouder bij de Carolo's en nam dan ook een moeilijke beslissing. Na 8,5 seizoenen is het Charleroi-verhaal voor hem afgelopen.

Martos had nog een contract voor één seizoen bij Charleroi, maar heeft besloten om er toch voortijdig mee te stoppen. "Er komt een moment wanneer je eerlijk moet zijn met jezelf, met je waarden en met de club. Ik voelde dat ik aan het einde van het seizoen tegen mijn limieten botste. Om het shirt van Charleroi te dragen moet je jezelf altijd 100% kunnen geven. Vandaar mijn besluit", gaf Martos aan.

De Spanjaard blijft ook niet in ons land, maar keert terug naar zijn thuisland. "Ik moet iedereen hier bedanken, ik zat hier goed. Nu ga ik terugkeren naar Spanje om mijn opleiding (om trainer te worden) te voltooien. Ik heb ook aanbiedingen gekregen van andere clubs, maar zag me niet terugkeren naar Charleroi met een ander tenue aan."