'KV Kortrijk gaat aan de haal met Frans talent (19) van LB Châteauroux'

'KV Kortrijk gaat aan de haal met Frans talent (19) van LB Châteauroux'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 15:30do 27-06-2019 om 15:30

Laatste update: donderdag 27 juni 2019 om 15:43do 27-06-2019 om 15:43

KV Kortrijk staat volgens het Franse Foot Mercato op het punt een inkomende transfer te realiseren. Volgens de website komt de 19-jarige verdediger M'bemba Sylla over van de Franse tweedeklasser LB Châteauroux.

Foot Mercato meldt dat er in Kortrijk een driejarig contract op de veelbelovende Sylla ligt te wachten. Sylla heeft vier seizoenen in de jeugdopleiding van LB Châteauroux achter de rug. Sylla speelde als vaste waarden zijn matchen bij de U19, waar hij zich in de kijker speelde bij de technische staf van de hoofdmacht. T1 Nicolas Usaï liet Sylla zelfs meermaals meetrainen met het eerste elftal. Een debuut bleef echter uit.

Sylla omschrijft zich in een recent interview met de bron als een nogal technische centrumverdediger. "Ik ben slim and ik verdedig goed. Maar ik denk dat ik op technisch vlak nog progressie kan boeken", zei de jonge Fransoos. Overigens is landgenoot Raphaël Varane (Real Madrid) zijn grote voorbeeld, terwijl de 1m82 lange Sylla droomt van een toekomst in een Spaanse competitie.

Tijdens het interview liet Sylla weten ondanks een doorlopend contract (medio 2020) niet van plan te zijn om langer bij LB Châteauroux. Uiteindelijk is het KV Kortrijk dat van die keuze heeft geprofiteerd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws