OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk haalt met oude bekende nieuwe leider in huis

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk haalt met oude bekende nieuwe leider in huis

27-06-2019 15:08 Laatste update: 15:10
3

Beerschot-Wilrijk is in de zoektocht naar ervaring en leiderschap uitgekomen bij voormalig jeugdproduct Ryan Sanusi. Onze 27-jarige landgenoot keert na acht dienstjaren over de grens terug op Het Kiel. Sanusi komt voor een onbekende transfersom over van de Franse tweedeklasser Grenoble. Hij heeft zich voor drie jaar aan de Kielse Ratten verbonden.

Sanusi stond pas voor zijn tweede seizoen in Grenoble, waar hij een vaste waarde was. Desondanks kon de middenvelder geen 'neen' zeggen tegen deze mogelijkheid. "Ik heb er een goed seizoen opzitten en vond snel m'n draai in de fysiek sterke competitie. Ik apprecieer het respect dat ik krijg van Grenoble maar verkies toch een terugkeer naar mijn club en mijn stad. Dit voelt als thuiskomen", reageert de nieuwkomer op de website van Beerschot-Wilrijk.

Trainer Stijn Vreven is verheugd dat hij er een middenvelder van het kaliber Sanusi bij heeft gekregen. "Naast talentvolle, jonge voetballers moeten we ook ervaring en leiderschap in huis halen. Dat heeft Ryan Sanusi. Ryan heeft zowel aanvallende als defensieve kwaliteiten. Op het middenveld zit het goed", toont Vreven zich content.

De nieuwe aanwinst doorliep van de U8 tot en met de U19 de jeugdacademie van Beerschot-Wilrijk. Nadien kwam hij in Nederland uit voor Willem II, FC Oss en Sparta Rotterdam, waar hij onder Dick Advocaat aanvoerder was.