Vetokele speelt opnieuw in België: Zonder Bob had ik hier nooit getekend

Vetokele speelt opnieuw in België: "Zonder Bob had ik hier nooit getekend"

27-06-2019 12:15
2

Igor Vetokele is volgend seizoen terug op de Belgische velden te bewonderen. Hij wil met Westerlo de promotie naar 1A afdwingen, onder de vleugels van oude bekende Bob Peeters.

Het is al de vierde keer dat hij samenwerkt met Peeters. Hij kent hem al van bij KAA Gent, Cercle Brugge en Charlton Athletic. "Ik had verscheidene opties: bij Charlton blijven of exotische bestemmingen als Turkije of Qatar opzoeken. Bob Peeters kon me overtuigen. Zonder hem had ik hier niet getekend", geeft hij aan in Gazet Van Antwerpen.

Vetokele heeft een seizoen om snel te vergeten achter de rug. "Vorig seizoen bij ­Charlton (Engelse tweedeklasser, red.) liep ik in de voorbereiding een blessure op. Nadien geraakte in de loop van het seizoen mijn schouder uit de kom. Dat pechseizoen wil ik zo snel mogelijk vergeten. Bij Westerlo hoop ik het voetbalplezier ­terug te vinden. Een goede ­trainingsopbouw is erg belangrijk."

Vetokele moet wel toegeven dat hij 1B niet goed kent. "Ik kan het niveau moeilijk inschatten. Maar hoe dan ook worden van mij doelpunten en assists verwacht. Ik reken er op dat het systeem Bob Peeters opnieuw aanslaat. Ik ben van plan met mijn vrouw en kinderen op zoek te gaan naar een woning in de buurt van Westerlo."