Diatta uitgemaakt voor 'kikker': Ik werk voor mijn continent en word uitgelachen

Diatta uitgemaakt voor 'kikker': "Ik werk voor mijn continent en word uitgelachen"

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 22:32wo 26-06-2019 om 22:32

Krépin Diatta presteerde uitstekend in zijn openingswedstrijd op de Afrika Cup in Egypte. Met een doelpunt verzekerde hij zijn Senegal van de drie punten tegen Tanzania (2-0). Na afloop van die partij werd echter over heel andere dingen gepraat.

De dagen voorafgaand aan de Afrika Cup werd Diatta immers door het slijk gehaald op sociale media. Enkele gebruikers vergeleken de vleugelmiddenvelder online met een kikker, vanwege zijn uiterlijk. Die uitlatingen, zoals een voorbeeld hieronder aantoont, werden nadien gretig opgepikt door andere gebruikers. Sinds kort bestaat er zelfs een profiel genaamd 'Diatta The Frog'.

Diatta zelf kroonde zich dus tot held tegen Tanzania en reageerde na afloop emotioneel. "Ik ben erg triest wanneer ik zie dat mijn Afrikaanse broeders me uitlachen. Ik werk voor ons mooie en dierbare continent, en het enige wat ik krijg in de plaats zijn beledegingen van mijn broeders", aldus Diatta.

Ook bondscoach Aliou Cissé veroordeelt de pesterijen ten aanzien van Diatta. "Het is echt onrespectvol en verfoeilijk om een ambassadeur van ons land zo aan te vallen", spaart hij zijn harde woorden niet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws