Vlap hoopt dat Anderlecht-deal snel rondkomt: “Kompany belde, dat was kicken”

Vlap hoopt dat Anderlecht-deal snel rondkomt: “Kompany belde, dat was kicken”

26-06-2019 21:58
7

Michel Vlap laat er zelf nog weinig twijfel over bestaan. De middenvelder wil RSC Anderlecht versterken. Woensdag speelde hij nog een oefenmatch met sc Heerenveen, maar tegenover Voetbal International liet hij uitschijnen dat het mogelijk zijn laatste match voor de Friezen was.

"Ik wilde graag meedoen, want ik ben een liefhebber. Maar natuurlijk zat Anderlecht in mijn hoofd, je wil geen blessures oplopen', aldus Vlap. “Het is wel lastig voor me. Iedereen vraagt ernaar, terwijl ik niet eens weet of het nu al rond is of niet.”

Vlap heeft het lastig
Anderlecht lijkt bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Vlap. Ondertussen hoopt de middenvelder dat de deal snel rond is. "Ik wil duidelijkheid, ik wil weten waar ik aan toe ben. Ik wil ergens naartoe werken, net als vorig jaar. Nu hang ik er voor mijn gevoel tussenin, dat vind ik best wel lastig."

Vlap heeft een goed gevoel over Anderlecht. "Ik heb ambities en ik vind Anderlecht een fantastische club. Een club die altijd top is geweest, de grootste club van België. Het vleit me echt, het zou fantastisch zijn. Voor de club en voor mij, als er een mooi bedrag komt."

Bellen met Kompany
De voorbije dagen sprak Vincent Kompany al met Vlap. "Ik heb met Vincent Kompany gebeld. Ik vind het belangrijk wat voor persoon er voor de groep staat, dan weet je waar je aan begint. Kompany belde mij op en zei dat hij me had zien spelen en me volgde. Dat is wel kicken."