Club Brugge staat in het oog van de storm, maar heeft duidelijke reactie

Club Brugge staat in het oog van de storm, maar heeft duidelijke reactie

26-06-2019 20:15 Laatste update: 20:26
34

Club Brugge heeft zijn nieuwe shirtsponsor aangekondigd, maar niet iedereen is blij met de keuze voor Unibet. Het Vlaams expertisecentrum voor Gokverslavingen toont zich erg kritisch in Het Nieuwsblad.

"Zowat alle ploegen uit de eerste divisie worden gesponsord door online gok- en casinobedrijven, maar dat een ploeg als Club Brugge dit nu frontaal plaatst is niet goed", aldus Marijs Geirnaert, directeur van het expertisecentrum. "Dit is echt een kwalijke zaak. Dergelijke shirtsponsoring zou niet mogen."

Gokkantoren mogen geen reclame maken voor kinderen, maar Geirnaert ziet dit als een achterpoortje. "Door die shirts doen ze dat indirect wel. Ze omzeilen zo hun eigen afspraken. Er zou hier wetgeving over moeten komen”.

Club Brugge verdedigt zich al tegen die beschuldigingen. "Het merk Unibet wordt niet gedrukt op kindershirts en in onze communicatie vermelden we altijd dat spelen op Unibet voorbehouden is aan meerderjarigen en segmenteren we onze boodschappen waar mogelijk", geeft men daar aan.