Engelse journalist vergelijkt Trossard met Knockaert en Izquierdo

Engelse journalist vergelijkt Trossard met Knockaert en Izquierdo

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 17:33wo 26-06-2019 om 17:33

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 17:42wo 26-06-2019 om 17:42

Leandro Trossard werd woensdag officieel voorgesteld bij Brighton & Hove Albion. De Engelse ploeg betaalde twintig miljoen euro om de Rode Duivel weg te plukken bij KRC Genk. Dat is volgens de lokale Engelse journalist Tim Hodges één van de redenen waarom Trossard snel een basisplaats zal afwingen.

"Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen hoe alles voor Trossard zal verlopen, maar ik denk dat hij meteen zijn plaats zal afdwingen in het team. Anders zou de club geen achttien miljoen pond (twintig miljoen euro) voor hem uitgegeven hebben", vertelt Hodges aan Sporza. "Veel zal afhangen van Trossards aanpassing aan de Engelse competitie. Zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt cruciaal, want hij zal moeten wennen aan de fysieke belasting en de harde aanpak van de verdedigers."

"De aanpassingsperiode van Anthony Knockaert (ex-Standard) aan de Premier League is bijvoorbeeld nog altijd niet voorbij. Knockaert liet al zien dat hij goed kan voetballen, maar hij is nog altijd niet volledig aangepast. José Izquierdo (ex-Club Brugge) loopt hier ook nog altijd rond. Hij was aanvankelijk de grote revelatie binnen de ploeg, met enkele geweldige doelpunten ook. Met zijn techniek, snelheid en doelgerichtheid is hij de eerste keuze op de flank, maar door een operatie zal hij tot november niet kunnen spelen", besluit Hodges.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Trossard meteen een basisplaats afdwingen bij Brighton & Hove Albion?

(535 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws