Ronaldo vs. De Ligt in de Champions League. Binnenkort collega's?

Juve met De Ligt en Ronaldo: onverslaanbaar team dat nu Europa moet veroveren

Juve met De Ligt en Ronaldo: onverslaanbaar team dat nu Europa moet veroveren

26-06-2019 13:56
8

Zelfs met Cristiano Ronaldo in de gelederen lukte het Juventus afgelopen seizoen niet om Europa te veroveren. Poging twee dan maar: De Oude Dame heeft inmiddels een nieuwe trainer, is favoriet om Matthijs de Ligt vast te leggen en wil óók een extra topmiddenvelder naar Turijn halen. Dit waanzinnige elftal wint de Serie A met twee vingers in de neus. Nu die Champions League nog. 

"Als Juventus Matthijs de Ligt haalt, is het klaar. Alweer. Dan kunnen we meteen door naar het volgende seizoen", zei Fabio Capello eerder deze week tegen Corriere dello Sport. Geen hele gewaagde voorspelling natuurlijk: binnen de landsgrenzen is Juve al acht jaar op rij ongenaakbaar. Komt een concurrent iets te dicht in de buurt? Dan wordt de sterspeler doodleuk weggekocht uit bijvoorbeeld Roma (Miralem Pjanic) of Napels (Gonzalo Higuain). 

Juventus heeft besloten om dat strijdplan ook op Europees niveau te hanteren. Dankzij een doelpunt van De Ligt slaagde Ajax er afgelopen seizoen in om Juve uit de Champions League te knikkeren. De negentienjarige Wonderboy moet de toch al zo feilloze achterhoede van de Serie A-kampioen nu versterken. Kosten: minstens 70 miljoen euro. Paris Saint-Germain zou ook nog in de race zijn voor De Ligt, maar alles wijst momenteel op een transfer naar Turijn.

Nóg een topaankoop
Met de komst van De Ligt is de constructie van een onverslaanbaar elftal nog niet voltooid. Juve aast namelijk op een extra middenvelder van topkwaliteit. Trainer Maurizio Sarri hoopt op een serieuze concurrent voor spelers als Pjanic, Emre Can, Aaron Ramsey (overgenomen van Arsenal), Rodrigo Bentancur en Blaise Matuidi. De transfervrije Adrién Rabiot wordt genoemd, maar ook de namen van Paul Pogba en Sergej Milinković-Savić zingen rond. De sterren van respectievelijk Manchester United en SS Lazio hebben allebei een prijskaartje minimaal 100 miljoen euro, Pogba aanzienlijk meer zelfs. Het mag wat kosten, die diepgewortelde wens om voor de eerste keer sinds 1996 weer de beste club van Europa te worden. Komend seizoen moét het gebeuren. 


Volgens Italiaanse media heeft Sarri inmiddels aan Cristiano Ronaldo laten doorschemeren dat hij de Portugese goalgetter komend seizoen als nummer 9 gaat gebruiken. Mario Mandžukić is inmiddels 33 jaar oud en de toekomst van Gonzalo Higuain is onduidelijk. Hoewel Sarri bij SSC Napoli zeer succesvol samenwerkte met de Argentijn, is een definitief vertrek aannemelijk. Toptalent Moise Keane brak afgelopen seizoen definitief door. Douglas Costa, Paulo Dybala, Juan Cuadrado en Federico Bernardeschi strijden om de vacatures op de flanken. 

Defensie
Van rechtsback João Cancelo moeten de Bianconeri mogelijk afscheid nemen. Britse media meldden afgelopen week dat Manchester City-manager Pep Guardiola de Portugees naar de Premier League wil halen. Juve beschikt met Mattia De Sciglio over een alternatief en Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur) en Nelson Semedo (FC Barcelona) worden genoemd als potentiële opvolgers van Cancelo. Ook zou City-reserve Danilo de omgekeerde weg kunnen bewandelen. 

Als De Ligt na zijn vakantie inderdaad bij Juve tekent, gaat hij trainen met één van de beste verdedigers ter wereld. Giorgio Chiellini wordt in augustus 35, maar de sleet zit er nog lang niet op bij de 103-voudig international van La Squadra Azzurra. Sarri heeft toppers als Leonardo Bonucci en Daniele Rugani achter de hand. Wojciech Szczęsny, de onbetwiste nummer één onder de lat, krijgt binnenkort mogelijk gezelschap van clublegende Gigi Buffon. 

Is Juventus de ideale club voor De Ligt? Gaat dit elftal komend seizoen de Champions League winnen? Deel je mening in de comments!