'Tottenham haalt Leeds-aanvaller naar Londen: 9 miljoen, woensdag keuring'

'Tottenham haalt Leeds-aanvaller naar Londen: 9 miljoen, woensdag keuring'

26-06-2019 13:25

Niet Tanguy Ndombele, maar Jack Clarke wordt waarschijnlijk de eerste aanwinst van Tottenham Hotspur voor het nieuwe seizoen. De vleugelaanvaller is woensdag in Londen voor een medische keuring, meldt onder meer The Guardian. 

In oktober 2018 maakte Clarke zijn debuut in het eerste elftal van Leeds United. Inmiddels heeft hij 24 officiële duels (twee goals) op zijn naam staan. Spurs is bereid om ruim negen miljoen euro te betalen voor de tiener. Dat bedrag kan volgens The Guardian oplopen naar twaalf miljoen, afhankelijk van bonussen. 

Na lange onderhandelingen tussen Spurs en Leeds zou deze week eindelijk een akkoord zijn bereikt. Clarke is woensdag in Londen voor een medische keuring. Manager Mauricio Pochettino is niet van plan om het talent te verhuren. Hij wil Clarke direct toevoegen aan zijn eerste selectie. 

Dinsdagavond werd bekend dat Pochettino waarschijnlijk óók Tanguy Ndombele op korte termijn kan verwelkomen. De middenvelder van Olympique Lyon en de Franse nationale ploeg kost Spurs tussen de 60 en 70 miljoen euro, een recordbedrag voor de verliezend finalist van de Champions League.