'Jackers nog altijd te duur voor eersteklasser, tester blijft langer op proef'

'Jackers nog altijd te duur voor eersteklasser, tester blijft langer op proef'

26-06-2019 09:00 Laatste update: 10-07-2019 13:50
17

KRC Genk beschikt met Guy Martens over een gerenommeerde keeperstrainer. Hij lanceerde onder meer Thibaut Courtois. Hetzelfde hoopt(e) Genk met Nordin Jackers te doen, maar hij kan een binnenlandse transfer versieren.

Het jeugdproduct van Genk was de voorbije seizoen telkens de doublure voor de eerste doelman,  dit jaar was dat Danny Vukovic. Op zijn 21ste wil Jackers stilaan speelminuten maken en dat valt niet in dovemansoren. Volgens Het Nieuwsblad toont KV Kortrijk interesse.

Het wordt voor de Kerels echter geen sinecure om Jackers weg te plukken bij Genk. De landskampioen wil de jonge doelman niet zonder slag of staat laten vertrekken. "Maar Genk en hijzelf vragen nog veel te veel", aldus Kortrijk-CEO Leterme.

Vraag en aanbod
Jackers ligt nog tot medio 2021 onder contract, terwijl zijn marktwaarde op 750.000 euro wordt geschat. Hoeveel Genk vraagt voor Jackers, is onduidelijk. Maar vermoedelijk ligt de vraagprijs op minstens één miljoen euro.

Update 10/07, 13.50: Nordin Jackers is voorlopig nog altijd te duur voor KV Kortrijk, zo weet Sport/Voetbalmagazine. Omdat er geen deal is, blijft tester Nicolas Hagen tot en met eind juli op proef. De doelman uit Guatamala maakt volgens Sport/Voetbalmagazine een sterke indruk.