Onthuld: 'Van Holsbeeck ving 50.000 euro bij de komst van Jovanovic naar Anderlecht'

Onthuld: 'Van Holsbeeck ving 50.000 euro bij de komst van Jovanovic naar Anderlecht'

26-06-2019 07:31 Laatste update: 08:32
38

Dinsdag raakte bekend dat een aantal personen ondervraagd werden in het kader van Operatie Propere Handen’. Ook Herman Van Holsbeeck werd als ex-manager van Anderlecht aan de tand gevoeld. Het Nieuwsblad weet zelfs waarom.

In de zomer van 2011 zet Anderlecht haar zinnen op Milan Jovanovic. De Serviër stond aanvankelijk niet te wachten op paars-wit, aangezien hij opties had in onder meer Italië. Met behulp van Dejan Veljkovic slaagde Van Holsbeeck toch in zijn opzet.

Officieel werd Jovanovic voor 1,25 miljoen euro naar Anderlecht gehaald. Nu deed Veljkovic enkele opvallende onthullingen over die transfer. De spijtoptant verklaarde dat Jovanovic in Servië 200.000 euro cash kreeg, om zo buiten schot te blijven voor de Belgische fiscus.

Persoonlijke verrijking
Maar er is nog meer. Zo verklaarde Veljkovic aan de speurders dat ook Van Holsbeeck zijn duit in het zakje deed. De Anderlecht-manager zou onder de tafel 50.000 euro commissie gekregen hebben, zonder het medeweten van de rest van het bestuurders. Ook Laurent Denis (ex-advocaat van Anderlecht) hielp hierbij.

Of Van Holsbeeck ook bij andere transfers zijn deel opstreek, is onduidelijk. De Anderlecht-manager werkte doorgaans vooral samen met Mogi Bayat. De hulp van Veljkovic was enkel maar om Jovanovic vast te leggen, maar dus ook om zijn eigen graantje mee te pikken.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kompany weet wat de fans van Anderlecht willen en toont dan ook meteen ambitie. #rsca #anderlecht #jpl #kompany

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op