'Anderlecht geeft Bony niet op, concurrentie van Marseille en Trabzonspor'

'Anderlecht geeft Bony niet op, concurrentie van Marseille en Trabzonspor'

26-06-2019 07:00 Laatste update: 15-07-2019 11:30
39

RSC Anderlecht stelde dinsdagnamiddag Vincent Kompany voor als speler-trainer. Paars-wit hoopt dankzij de Rode Duivel enkele spelers kan overtuigen om voor hen te kiezen. Twee namen zijn alvast in beeld: Vincent Janssen, maar ook Wilfried Bony.

Volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht de Ivoriaanse aanvaller naar het Astridpark halen. De inmiddels 30-jarige Bony speelde in de Premier League voor Swansea City, Stoke City en als ploegmaat van Kompany bij Manchester City.

Voor 32 miljoen naar Man City
In de zomer van 2014 betaalde City ruimt 32 miljoen euro om Bony van Swansea naar Manchester te halen. Ruim drie jaar later verkaste de Ivoriaan terug naar Swansea, deze keer voor dertien miljoen euro. Het afgelopen seizoen kwam Bony op huurbasis uit voor Al Arabi.

Anderlecht hoeft echter niks te betalen, wil het Bony aantrekken. De gewezen topschutter uit de Eredivisie is einde contract en kan als vrije speler op zoek naar een nieuwe club. De Ivoriaanse doelpuntenmachine heeft op zijn dertigste nog steeds een marktwaarde van 5,50 miljoen euro.

Update 15/07, 11.30u: Volgens het Turkse Fanatik ligt Trabzonspor momenteel in pole positie voor de komst van Bony. De Ivoriaanse aanvaller staat ook in de belangstelling van Anderlecht en Marseille, maar zij zullen een tandje moeten bijsteken.