'Verdrietige' Neville spuwt gal na WK-zege: Kan me er niet overheen zetten

'Verdrietige' Neville spuwt gal na WK-zege: "Kan me er niet overheen zetten"

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 23:20zo 23-06-2019 om 23:20

Phil Neville, bondscoach van het Engelse vrouwenelftal, heeft de speelsters van Kameroen na afloop van de wedstrijd een flinke trap na gegeven. Kameroen speelde bij vlagen zeer onsportief en deed er alles aan om Engeland zoveel mogelijk te ontregelen. Het is een wonder dat Kameroen de wedstrijd met elf spelers eindigde.

Na afloop ging het niet over de 3-0 overwinning en het behalen van de kwartfinale van het WK, maar over het gedrag van de speelsters van de tegenpartij. Kameroen speelde snoeihard, deelde ellebogen uit, spuugde en weigerde na de 2-0 zelfs even om verder te spelen.

"Ik ben naar het WK gekomen om succesvol te zijn, maar ook om een aandeel te hebben in de opmars van het vrouwenvoetbal. Ik heb negentig minuten moeten doorstaan en schaamde me", citeert The Guardian Neville na afloop.

"Ik schaam me heel erg voor het gedrag van de tegenstander. Ik heb nog nooit zoiets op een voetbalveld gedaan. Het is heel triest. Denk aan al de jonge jongens en meisjes die aan het kijken zijn."

Toni Duggan werd bespuugd door een speelster van Kameroen. "Dat is duidelijk. Het is een van de ergste dingen die je kunt doen op een voetbalveld", aldus Neville. "Ik ben trots op haar. Ze veegde het af en ging door."

"Ik moet de waarheid vertellen en zeggen dat ik nog nooit zulk slecht gedrag heb gezien. Ik heb niet genoten, ik voelde me verdrietig. Ik kan me er niet overheen zetten en het vergeten, ik moet de waarheid vertellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: England C Cameroon

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws