Op Anderlecht hebben we na Suarez nog maar weinig artiesten zoals hem gezien

"Op Anderlecht hebben we na Suarez nog maar weinig artiesten zoals hem gezien"

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 20:02zo 23-06-2019 om 20:02

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 20:16zo 23-06-2019 om 20:16

Om 21u staat Argentinië al voor de match van de waarheid op de Copa America. Na een één op zes moeten Lionel Messi en co wel winnen van het uitgenodigde Qatar. Misschien wordt Matias Suarez wel de verlosser van de albiceleste.

De oud-aanvaller van RSC Anderlecht beleeft op zijn 31e een tweede jeugd en maakt zijn eerste grote toernooi mee voor Argentinië. In de voorbije twee poulewedstrijden mocht hij telkens invallen op het eind. Als het van Ariël Jacobs afhangt, zou bondscoach Lionel Scaloni Suarez best wat meer speeltijd mogen geven.

In France Football legt Jacobs, die bij Anderlecht samenwerkte met Suarez, de kwaliteiten van de aanvaller uit. "Vanuit zijn intuïtie brengt hij momenten van genialiteit", analyseert Jacobs. "Als een match gesloten is, wanneer de tegenstander terugplooit voor haar doel, kan hij iets toevoegen. Hij kan de andere ploeg doen twijfelen."

Ook Thomas Chatelle werd gepolst naar zijn mening over Suarez. De oud-speler van Anderlecht vat zijn ex-ploegmaat samen in één zin. "Op Anderlecht hebben we na zijn passage nog maar weinig artiesten zoals hem gezien", aldus Chatelle. Na een dispuut met paars-wit vertrok Suarez in 2016 weer naar zijn thuisland. Daar voetbalt hij inmiddels voor topclub River Plate.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Scaloni Suarez laten starten tegen Qatar?

(167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws