Clement wint eerste match als hoofdcoach van Club Brugge met ruime cijfers

23-06-2019 19:49
2

Philippe Clement heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer bij Club Brugge gewonnen. Blauw-zwart nam makkelijk de maat van amateurclub KSK Heist met 1-9.

De wedstrijd was amper vijf minuten op gang toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Van Den Keybus schoot de bal in twee tijden in het dak van het doel. Daarna kon Heist vijftien minuten lang de druk afhouden. Halfweg de eerste helft verdubbelde Danjuma de score. Iets later legde Appiah de 0-3 in het mandje.

Clement koos voor rotatie en bracht in de tweede helft elf nieuwe spelers aan de aftrap. Na amper enkele minuten kon De Ketelaere al scoren met een enig mooi schot in de kruising. Diezelfde De Ketelaere deed dat kunstje daarna nog eens en maakte er 1-5 van. Heist kon enkel vanop de stip een vuist maken. Bragard maakte de eerreder vanaf elf meter.

In de slotfase ging het plots snel voor Blauw-Zwart. Schoonbaert, Ngonge en Vossen (2) zorgden voor de 1-9 eindstand. Philippe Clement sluit zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van Club Brugge dus af met een ruime zege.