Boussoufa en ploeterend Marokko winnen dankzij eigen goal in minuut 90

Boussoufa en ploeterend Marokko winnen dankzij eigen goal in minuut 90

23-06-2019 18:25 Laatste update: 18:36

Marokko is zijn Afrika Cup-campagne begonnen met een moeizame zege op Namibië. De Leeuwen van de Atlas worstelden in het bloedhete Caïro met hun fysiek sterke, massaal verdedigende tegenstander, maar wonnen in de laatste minuut dankzij een eigen goal van Itamunua Keimuine.

Nabil Dirar (ex-Club Brugge) en Mbark Boussoufa (ex-AA Gent en RSC Anderlecht) begonnen in de basiself van bondscoach Hervé Renard. Marokko trok direct het initiatief naar zich toe en vooral Hakim Ziyech probeerde het spel naar zich toe te trekken. De Namibische doelman Lloyd Junior Kazapua moest voor rust echter één keer serieus in actie komen: Nabil Dirar haalde van grote afstand uit, maar Kazapua tikte zijn kopbal onder de lat vandaan.

Ook na de rust was het ploeteren geblazen voor Marokko. Spits Youssef En-Nesyri kreeg de meest opgelegde kans van de tweede helft, maar miste een voorzet van Nordin Amrabat, waardoor Ryan Nyambe nog in kon grijpen. Ziyech probeerde het meerdere malen van afstand: één keer leek hij Kazapua te verrassen, maar de uitblinkende doelman wist het gekraakte schot met zijn voet te keren.

Terwijl de thermometer de 36 graden aantikte en El Ahmadi als invaller zijn opwachting maakte, moest Namibië steeds verder terug. Sofiane Boufal had nog pech met een inzet van afstand, maar Marokko leek een valse start van de eindronde niet meer te kunnen voorkomen. Invaller Keimuine bood echter de helpende hand en kopte een vrije trap van Ziyech ongelukkigerwijs in eigen doel: 1-0.

Poulegenoten Ivoorkust en Zuid-Afrika beginnen maandag om 16.30 uur aan het toernooi. Marokko speelt op vrijdag 28 juni om 19:00 uur nog tegen Ivoorkust en op maandag 1 juli om 18:00 uur tegen Zuid-Afrika.