KV Oostende reageert op eventuele Chinese overname

KV Oostende reageert op eventuele Chinese overname

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 11:03zo 23-06-2019 om 11:03

Heel wat Belgische clubs zijn al in buitenlandse handen. KV Oostende hoort daar niet bij en dat zal ondanks interesse van het Chinese Fosun nog een tijdje zo blijven.

De Chinese investeringsmaatschappij Fosun kocht zich eerder al succesvol in bij het Engelse Wolverhampton, maar stuit in Oostende op een 'njet'. De Chinezen spraken wel al met de clubleiding van KV Oostende, maar de club kiest om haar eigen koers te varen. Aan Fosum vroeg KV Oostende volgens Sportwereld wel om eventuele overbodige spelers van Wolverhampton naar KV Oostende te sturen.

Over een echte overname is geen sprake. “Elke dag komen hier wel potentiële investeerders aankloppen”, verduidelijkt algemeen directeur Patrick Orlans bij Sportwereld. “Van Chinezen tot Spanjaarden - Fosun reist heel Europa rond - maar onze voorzitter wil de club in eigen handen houden."

"Er is nu een nieuwe positieve perceptie van KV Oostende met hoop voor de toekomst. Natuurlijk kijken wij ook wel eens naar welke kansen geïnteresseerde partijen ons zouden kunnen bieden, maar de club staat niet te koop."

Poll

Moeten Belgische eersteklassers verplicht in Belgische handen blijven?

(188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws