Walem rekent op youngsters van Anderlecht: De toekomst van het Belgische voetbal

Walem rekent op youngsters van Anderlecht: "De toekomst van het Belgische voetbal"

23-06-2019 06:58
6

Voor de jonge Duivels zit het EKU21 erop. De Belgische beloften druipen af met nul punten na drie nederlagen. Ook tegen Italië ging het met 3-1 onderuit, al speelde Yari Verschaeren zich wel in de kijker.

De middenvelder van Anderlecht viel na het uur in en zorgde met een mooi afstandsschot voor het enige doelpunt van de Rode Duivels. "Yari is een kalme, gereserveerde, maar toch zelfzekere jongen", reageerde bondscoach Johan Walem bij Het Nieuwsblad.

"Hij weet wat hij kan, maar weet ook dat hij nog veel moet leren. Hij mag zijn tijd nemen. Het is niet makkelijk om te spelen op dit niveau. Hij was er niet bij in de kwalificaties, kwam pas in de voorbereiding bij de groep, maar toonde zich toch. Yari is voor mij de toekomst van het Belgische voetbal", klinkt het.

"Hij zit minstens twee jaar voor op zijn leeftijdsgenoten. Net als jongens als Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers hoop ik ook op Yari te kunnen rekenen tijdens de volgende EK-kwalificaties", vertrouwt Walem in de youngsters van Anderlecht.