'Barça deinst terug voor prijskaartje van 200 miljoen en haakt af voor De Ligt'

'Barça deinst terug voor prijskaartje van 200 miljoen en haakt af voor De Ligt'

22-06-2019 23:43
16

FC Barcelona is niet langer in de race voor Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, meldt Marca. De totale kosten van de operatie worden op meer dan 200 miljoen euro geraamd, en dat is de Spaanse kampioen te veel van het goede.

Marca rekent voor dat de transfersom zo'n 75 miljoen zou bedragen. De Ligt zelf verlangt een salaris van 12 miljoen netto per seizoen, waarmee Barça in vijf jaar tijd al 120 miljoen (bruto) kwijt is. Daar komen nog bonussen bovenop en de commissie voor zaakwaarnemer Mino Raiola bedraagt 20 procent van het transferbedrag.

Voor Barcelona was de maat daarmee vol. De Catalanen vinden het te veel geld voor de pas 19-jarige verdediger. De Ligt zou bovendien het salarishuis in Camp Nou op zijn kop zetten en de club beschikt al over vier verdedigers: Gerard Pique, Samuel Umtiti, Clement Lenglet en Jean-Clair Todibo. Barça loopt toptalent De Ligt mis, concludeert Marca, maar kan het geld goed gebruiken voor andere doelwitten, zoals Antoine Griezmann en Neymar.

Eerder op de dag meldden De Telegraaf en Italiaanse media al dat De Ligt hard op weg is naar Juventus. Voor de verdediger zou een vijfjarig contract klaarliggen in Turijn, ter waarde van vijftien tot twintig miljoen euro per seizoen. De Oude Dame wil iets meer dan zeventig miljoen euro betalen aan de Amsterdammers.