Brazilië swingt naar ruime zege tegen Peru en de kwartfinales

22-06-2019 23:05

Brazilië heeft uitgehaald tegen Peru. De Goddelijke Kanaries speelden alle frustratie van zich af, wonnen met 5-0 en plaatsen zich daardoor alsnog met gemak voor de kwartfinales van de Copa America.

In de eerste helft liet Brazilië geen spaan heel van het zwakke Peru. Met Everton op de flank in plaats van David Neres swingde de Seleçao als vanouds en binnen twintig minuten stond de ploeg ook al met 2-0 voor. Casemiro en Roberto Firmino (laatstgenoemde sloeg met een curieuze no-look goal toe) scoorden, waarna de vervanger van Neres zich vlak voor rust liet zien. Everton nam de 3-0 voor zijn rekening en bracht Brazilië daarmee in veilige haven.

Na rust bleven de Goddelijke Kanaries de wedstrijd domineren. Dat leverde de ploeg nog twee goals op. Eerst was Dani Alves het eindstation van een lange aanval, waarna Willian vlak voor tijd de vijfde treffer liet noteren. Door de zege wordt Brazilië 'gewoon' groepswinnaar in poule A en gaat het eenvoudig door naar de kwartfinales. Doordat Venezuela in de andere wedstrijd met 3-1 van Bolivia won gaat dat land met de Seleçao mee.