Einde EK zonder punten voor jonge Rode Duivels, leiding helpt Italië een handje

22-06-2019 22:55 Laatste update: 22:58
4

De jonge Rode Duivels nemen afscheid van het EK met nul op negen. In de laatste groepsmatch was Italië met 1-3 te sterk. De arbitrage was onze landgenoten twee keer niet goed gezind.

Voor de Belgen stond enkel de eer op het spel in de laatste groepsmatch. Na een nul op zes tegen Polen en Spanje konden de troepen van Walem zich niet meer plaatsen voor de halve finales. Italië kon dat wel en dat was er aan te zien.

Geen rood voor Chiesa
In de eerste helft was Italië duidelijk was. De jonge Rode Duivels loerden op de counter, maar die kwam er zelden uit. Vlak voor de rust liet Chiesa zich even gaan. De Italiaan ging op de hand van Saelemaekers staan, maar mocht blijven staan van de leiding. Ook de VAR greep niet in.

Even na de fase van Chiesa kwam Italië verdiend op voorsprong. Vlak voor de rust geraakte Barella in eerste instantie niet voorbij De Wolf, maar in de herneming was het wel raak voor de Italianen.

Cutrone zorgde in de 56e minuut voor de 0-2. De Belgen leken weer een reden hebben om te klagen, want even voor de voorzet op Cutrone leek de bal over de lijn. Opnieuw liet de arbitrage begaan.

Knappe eerredder Verschaeren
Tien minuten voor tijd redde Verschaeren knap de eer van België. De middenvelder kapte naar binnen en krulde raak. Verder dan de aansluitingstreffer kwam ons land niet. Chiesa mocht wel nog vieren. Eerst keurde de ref de 1-3 af, maar ditmaal greep de VAR wél in en kwam de 1-3 eindstand alsnog op het bord.