'Zelfs Johan Cruijff of Pep Guardiola had dit elftal niet aan de praat gekregen'

'Zelfs Johan Cruijff of Pep Guardiola had dit elftal niet aan de praat gekregen'

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 20:46za 22-06-2019 om 20:46

De problemen rond het Argentijnse elftal blijven aanhouden en daar baalt bondsdirecteur César Luis Menotti van. Een vroege uitschakeling in de Copa América dreigt voor de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni. 

Zondagavond moet Argentinië winnen van Qatar om uitschakeling te voorkomen, nadat er verloren werd van Colombia en gelijkgespeeld tegen Paraguay. De onervaren Scaloni moet het in zijn thuisland ontgelden. "Maar dit heeft weinig met ervaring te maken", countert Menotti in gesprek met de Argentijnse tak van FOX Sports.

"De alternatieven die genoemd worden, hebben ook geen ervaring als bondscoach. Het nationale team is iets anders, een andere wereld. Zelfs Johan Cruijff of Pep Guardiola had het niet aan de praat gekregen. Dan zou het niet ineens goed zijn gegaan", klinkt het ietwat pessimistisch uit de mond van de bondsdirecteur. 

Ook kritiek vanuit de leiding van Argentijnse clubs kan Menotti niet goed hebben. "Sommigen gaan ervan uit dat Argentinië wordt uitgeschakeld. De voetbalbond kan niet vertrouwen op dat soort mensen. Zij doen niets om het nationale team beter te maken. Ze maken zich geen zorgen, maar leveren wel kritiek als het slecht gaat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws