Piepjong Anderlecht gunt Davies een nipte overwinning bij zijn debuut als T1

22-06-2019 20:30
30

Simon Davies heeft als T1 van Anderlecht gedebuteerd met een nipte zege. In de derby tegen RWDM zag de Welshman zijn piepjonge ploeg het duel met de kleinst mogelijke marge winnen:

Anderlecht was voor de eerste test van het seizoen verre van compleet. Speler/trainer Vincent Kompany is nog op vakantie, terwijl Francis Amuzu, Sebastiaan Bornauw, Yari Verschaeren, Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers later aan zullen sluiten vanwege hun deelname aan het EK U21. De wedstrijdselectie versus RDWM (Eerste Amateurklasse) bestond daarmee voor een groot gedeelte uit beloftekern van Craig Bellamy, die naast landgenoot Davies van de partij was.

Davies liet gevestigde namen als Sven Kums, Adrien Trebel, Pieter Gerkens en Ivan Santini starten naast talenten als Sieben Dewaele (20) en Mathis Suaray (17). Laatstgenoemde spelers waren de aanvallende flanken in de 4-3-3 van Davies. Paars-wit kwam goed uit de startblokken, want na amper zeven minuten wist Gerkens al weer het doel te staan.

Na de pauze stuurde Davies een compleet nieuw elftal het veld in. Thomas Didillon (23) en Edo Kayembe (21) waren in de tweede helft de enige spelers die vóór 2000 werden geboren. Het piepjonge Anderlecht drong RDWM terug op de eigen helft, zonder daarbij tot veel grote kansen te komen. De thuisploeg loerde op de counter, maar maakte het Didillon niet lastig. In een weinig enerverde ontmoeting bleef het zodoende dus bij 0-1.

Anderlecht eerste helft: Boeckx - Sowah, Dante, Milic, Delcroix - Kums, Trebel, Gerkens - Dewaele, Suray, Santini
Anderlecht tweede helft: Didillon - El Kababri, Sardella, Lissens, Lutonda, Kayembe, Leoni, Colassin, Daskevics, Ait El Hadj, Kalulika