LIVE: Italië legt jonge Rode Duivels met 1-3 over de knie

LIVE: Italië legt jonge Rode Duivels met 1-3 over de knie

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 19:45za 22-06-2019 om 19:45

Laatste update: zaterdag 22 juni 2019 om 22:55za 22-06-2019 om 22:55

Het optreden van de jonge Duivels zal beperkt blijven tot drie groepsduels. Na twee nederlaag is het voor de U21 niet meer mogelijk om de laatste vier te bereiken. De beloften zwaaien af met een duel tegen gastland Italië. Bondscoach Johan Walem heeft voor deze match zijn opstelling op vele plaatsen gewijzigd.

In vergelijking met het verloren duel versus Spanje (1-2) zien drie linies er anders uit. Ortwin De Wolf start andermaal in doel, maar krijgt ditmaal Dion Cools, Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut en Rocky Bushiri voor zich in defensie. Wout Faes verhuist naar de bank, terwijl Bushiri zijn eerste minuten op deze eindronde krijgt.

Op het middenveld kiest Walem ditmaal voor het trio Stéphane Oméonga, Bryan Heynen en Samuel Bastien. Dat betekent dat Orel Mangala zijn plaats af moet staan aan Oméonga, die we dit EK ook nog niet eerder aan het werk zagen.

Walem hoopt de Italianen net als in oktober van het vorige kalenderjaar te verrassen door Siebe Schrijvers te gebruiken als valse spits. Alexis Saelemaekers is de verrassende naam op de rechterflank, terwijl Dodi Lukebakio de elft compleet maakt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Denk je dat deze elf kunnen stunten?

(139 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws