UPDATE: Fellaini heeft zijn eerste zware schorsing in China te pakken

22-06-2019 19:32 Laatste update: 05-07-2019 12:55
11

Het Chinese avontuur van Marouane Fellaini bij Shandon Luneng. Fellaini was al regelmatig van waarde voor zijn club. Afgelopen zaterdag liet Fellaini zijn ploegmaats echter flink in de steek.

Fellaini heeft een reputatie dat hij zijn ellebogen gebruikt bij het aangaan van kopduels. Dit kon hij dat echter niet als excuus gebruiken. Nadat een bal uit het strafschopgebied werd gekopt, besloot Fellaini een bewuste tik met zijn elleboog uit te delen aan een opponent van Tianjin Teda. De ref van dienst was het voorval ontgaan, maar na ingrijpen van de VAR bestraft hij de actie van onze landgenoot met een directe rode kaart.

Shandon Luneng had op dat moment nog meer dien tien minuten de tijd om tegen tien speler - de thuisploeg kwam na 70 minuten met een man minder te staan - iets te doen aan de 2-0 achterstand. De domme actie van Fellaini deed de kansen om een comeback tot een minimum slinker. Ploegmaat Roger Guedes deed nog wat terug, maar de goal in blessuretijd was er slechts eentje voor de statistieken.

Update 05/07, 12.55: Fellaini heeft voor zijn rode kaart tegen Tianjin Teda een schorsing gekregen van drie speeldagen. Ook is er een boete voor de uitsluiting van circa 4.000 euro.