UPDATE: ‘KAA Gent is Anderlecht voor, makelaar van target is in Gent’

UPDATE: ‘KAA Gent is Anderlecht voor, makelaar van target is in Gent’

22-06-2019 19:05 Laatste update: 17-07-2019 11:44
14

Zowel Anderlecht als KAA Gent maken jacht op de Iraanse linksback Milad Mohammadi (25). Het Nieuwsblad komt zaterdagavond met de transfernieuws naar buiten.

Mohammadi is een extra interessant target, omdat zijn lopende contract bij het Russische Akhmat Grozny per 1 juli 2019 ten einde loopt. De 25-jarige verdediger is daarmee transfervrij. Naar verluidt hopen de twee topclubs te profiteren van zijn status. Het gratis aantrekken van Mohammadi zou een gouden deal zijn, want zijn waarde wordt door Transfermarkt.com momenteel geschat op liefst vijf miljoen euro.

Het voorbije seizoen kwam de Iraniër tot dertig duels voor Grozny, waarin hij een goal en een assists liet noteren. Tot 2016 was Mohammadi in zijn geboorteland actief voor Damash Teh, Nirooye Zamini en Rah Ahan. Bij laatstgenoemde club maakte hij in 2015 zijn debuut als A-international. Inmiddels staan er 25 interlands en een WK-deelname op zijn palmares.  Op het WK 2018 wilde hij tonen dat hij een geheim wapen in huis heeft, maar dat verliep niet zoals gepland.

Update 17/07, 11.11: KAA Gent lijkt RSC Anderlecht voor te zijn in het dossier van Milad Mohamaddi. De 25-jarige transfervrije Iranees vertoeft volgens Het Nieuwsblad momenteel met zijn makelaar in Gent. Zijn contract liep af bij Terek Grozny en de linksback heeft dertig caps achter zijn naam staan.