KV Kortrijk start het seizoen met eenvoudige overwinning op stadsgenoot

KV Kortrijk start het seizoen met eenvoudige overwinning op stadsgenoot

22-06-2019 19:00

KV Kortrijk heeft zich niet laten verrassen in de eerste match in de voorbereiding op het seizoen 2019/20. Tegen stadsgenoot KSV Kortrijk werd het 4-1.

De Kerels begonnen voortvarend aan de derby. Abdul Ajagun had de primeur voor de allereerste treffer. De Nigeriaan trof na elf minuten raak met een straffe pegel. Na 24 minuten wist Christophe Lepoint op aangeven van Tom Vandenbossche de marge te verdubbelen. Het moedige KSV Kortrijk kreeg voor de pauze een grote kans om wat terug te doen, maar liet de kans op de aansluitingstreffer liggen na balverlies van Gary Kachelmacher.

Voor de tweede helft bracht coach Yves Vanderhaeghe een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Brendan Hines-Ike had zijn invalbeurt anders voorgesteld, want in de 69e minuut beging hij een penaltyfout. Daan Vandeplassche faalde niet vanaf elf meter: 2-1. De spanning was echter van korte duur. Hervé Kagé bracht nauwelijks drie minuten later terug orde op zaken. Tsotne Bendianishvili verzorgde met een intikker het slotakkoord: 4-1.