Valse start: JPL-gezichten gaan met Congo op de Afrika Cup onderuit tegen Oegenda

Valse start: JPL-gezichten gaan met Congo op de Afrika Cup onderuit tegen Oegenda

22-06-2019 18:20
4

De Democratische Republiek Congo is slecht begonnen aan de Afrika Cup. Met de nodige bekende gezichten in de basis werd er met 0-2 verloren van

Bondscoah Florent Ibenge had tegen de Oegandeze een basisplaats ingeruimd voor Christian Luyindima, Merveille Bokadi, Chancel Mbemba, Paul-José Mpoku en Yannick Bolasie. Jonathan Bolingi kwam Mpoku na 52 minuten aflossen, maar hij kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Congo liet zich verrassen bij de standaardsituaties. Zo mocht Patrick Kaddu al binnen het kwartier raak koppen aan de eerste paal (zie video). Kort na de pauze was de organisatie andermaal niet op orde. Ditmaal was het Emmanuel Okwi die met het hoofd het net wist te vinden. Oeganda zat daarmee op rozen en gaf de overwinning niet meer uit handen.

Oeganda gaat dankzij de 2-0 zege aan de leiding in poule A. Vrijdag was gastland Egypte met 1-0 te sterk voor het Zimbabwe van Marvelous Nakamba en Knowledge Musona. Volgende week woensdag wordt deze poule vervolgd met de affiches Oeganda-Zimbabwen en Egypte-Democratische Republiek Congo.