Clement houdt gewilde Nakamba liever aan boord: In het verleden heel belangrijk

Clement houdt gewilde Nakamba liever aan boord: "In het verleden heel belangrijk"

22-06-2019 09:33
1

Philippe Clement hoopt de huidige kern van Club Brugge zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Met Wesley Moraes vertrok één van de sterkhouders al, al leverde dat wel een smak geld op (tot 25 miljoen euro). Marvelous Nakamba zou de volgende kunnen zijn.

De Zimbabwaan, momenteel met zijn land actief op de Afrika Cup, kan Wesley achterna richting Aston Villa. Ook voor Nakamba zou de Engelse promovendus een flink bedragen willen ophoesten. Er wordt gewag gemaakt van een som van 22 miljoen euro.

Liefst van al houdt Clement Nakamba gewoon aan boord. "Nakamba is hier in het verleden heel belangrijk geweest. Het is iemand die je niet zomaar laat vertrekken. Maar als clubs grote bedragen bieden, dan zijn sommige spelers moeilijk te houden", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

In de zomer van 2017 streek Nakamba op Jan Breydel neer. In zijn eerste seizoen, waarin Club de titel veroverde, ontpopte de controlerende middenvelder zich meteen tot een belangrijke factor. Vorig seizoen was zijn aandeel echter beperkt. Nakamba startte slechts dertien keer in de basis in de Jupiler Pro League.