Kenia is Belgisch getint op de Afrika Cup: Zo lang gewacht op dit moment

Kenia is Belgisch getint op de Afrika Cup: "Zo lang gewacht op dit moment"

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 12:55zo 23-06-2019 om 12:55

De Afrika Cup is begonnen. Het toernooi is 'Belgisch' gekleurd met heel wat spelers uit de Jupiler Pro League en ex-spelers van onze vaderlandse competitie. Een van hen is Ayub Masika. De voormalig speler van KRC Genk hoopt met zijn Kenia de komende weken te stunten, dat vertelt hij aan VoetbalPrimeur.be.

Voor het eerst in de geschiedenis doen er 24 teams mee aan de Afrika Cup. Ook Kenia wist zich na vijftien jaar weer eens te plaatsen voor het toernooi. "Heel Kenia volgt ons. Onze groep met Algerije, Senegal en Tanzania is zeer sterk. Maar de zestiende finales halen mag een ambitie zijn. Ik heb zo lang gewacht op dit moment, op hopelijk mijn eerste goal en mijn eerste assist. Ik kijk er naar uit", stelt Masika, die in 2013 met Genk de Beker van België won.

Voor de 26-jarige Masika en co begint het toernooi op zondag. De Harambee Stars nemen het dan in groep C op tegen Algerije. "Ik droomde als kind om te spelen in de Afrika Cup en hier sta ik dan", aldus de snelle flankspeler van Beijing Renhe, die een groot deel van de heenronde met zijn ploeg in China moest missen door een knieblessure.

"Ik ben nu speelklaar en kijk er enorm naar uit om mijn land te vertegenwoordigen op dit toernooi. We hebben de voorbije twee weken allemaal hard gewerkt om het zo ver als mogelijk te schoppen. We hebben er zin in!", besluit de Masika. 

Poll

Haalt Kenia de volgende ronde?

(69 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws