Nog voor de slotspeeldag is de laatste hoop gaan vliegen: exit jonge Duivels op EK

Nog voor de slotspeeldag is de laatste hoop gaan vliegen: exit jonge Duivels op EK

22-06-2019 09:17
2

De laatste dagen benadrukten zowat alle jonge Duivels, inclusief bondscoach Johan Walem, dat ze er alles aan zouden doen om de laatste strohalm te grijpen op het EK U21. Die moeite zal tevergeefs zijn. De beloften zijn immers nu al uitgeschakeld.

Dat heeft alles te maken met de resultaten op speeldag twee in groep C vrijdagavond. Als de Duivels nog wilden doorstoten, moesten ze allereerst zelf winnen van gastland Italië. Met die drie punten zou ons land dan nog een waterkansje gemaakt hebben op kwalificatie voor de halve finale, aangezien ook de beste nummer twee van alle poules mee mag met de groepswinnaars.

Dan moeten de andere tweedes uit de andere poules natuurlijk ook op maximaal drie punten eindigen. Op zich een erg onrealistisch scenario, maar in poule B is dat nog steeds mogelijk. In poule C blijkt dat na gisteravond uitgesloten. Roemenië en Frankrijk wonnen daar na hun eerste partij ook hun tweede, tegen respectievelijk Engeland (4-2) en Kroatië (1-0).

Dankzij die zeges komen beide landen op zes punten, waardoor Roemenië of Frankrijk momenteel de beste kaarten in handen heeft om als beste tweede (naast de groepswinnaar) door te stoten. Het EK van de Belgische U21 zit er dus hoe dan ook op na de laatste match tegen Italië, die enkel om de eer zal draaien. Aangezien de troepen van Johan Walem de halve finales niet halen, is ook een ticket voor de Olympische Spelen gaan vliegen.