'Hummels koos Dortmund om sportieve ambities en laat hoger salaris schieten'

'Hummels koos Dortmund om sportieve ambities en laat hoger salaris schieten'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 23:31vr 21-06-2019 om 23:31

Mats Hummels heeft met zijn terugkeer naar Borussia Dortmund een keuze met het hart gemaakt. Volgens het goed ingevoerde Bild had Hummels bij Manchester United, dat zich ook in de onderhandelingen met Bayern München mengde, veel meer kunnen verdienen.

De Duitse krant schrijft dat Hummels voor meer dan 31 miljoen euro de overstap maakt naar Dortmund. Hij gaat daar per jaar zo'n tien miljoen euro verdienen, maar de 30-jarige verdediger had de portemonnee nog veel meer kunnen spekken. Op het laatste moment probeerde Manchester United Hummels nog te verleiden tot een overstap waar een hoger salaris bij inbegrepen zat.

De Duitse stopper zou op Old Trafford twaalf miljoen euro per jaar kunnen verdienen, maar daar had Hummels geen oren naar. Volgens Bild koos hij uiteindelijk voor Dortmund omdat die ploeg volgend seizoen in de Champions League uitkomt. De sportieve redenen waren voor Hummels dus belangrijk om voor Dortmund te kiezen en niet voor Manchester United, dat komend seizoen in de Europa League actief zal zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws