Schrijvers geeft de moed nog niet op: Wij hopen ons nog te plaatsen

Schrijvers geeft de moed nog niet op: "Wij hopen ons nog te plaatsen"

21-06-2019 20:30 Laatste update: 20:44
7

De Belgische beloften zijn met nul op zes begonnen aan het EK, maar mathematisch zijn ze nog niet uitgeschakeld. Siebe Schrijvers wil nog zijn kans grijpen tegen thuisland Italië.

De jonge Duivels moeten wel met minstens twee goals verschil winnen van Italië én hopen dat Polen wint van Spanje. Dan zou het nog kunnen doorstoten als tweede. "De waterkans op barrages? We hopen ons nog te plaatsen mar we zijn realistisch. De kans is heel klein, ook al blijven we hopen. We gaan voor de drie punten en dan zien we wel", staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Ondanks de twee nederlagen vindt Schrijvers dat de groep geen kwaliteit mist. "We zijn enorm gegroeid, sinds het begin van de kwalificaties. Maar ook nu nog, op dit EK, zijn we gegroeid. Met iets meer geluk in de efficiëntie kunnen we nog die laatste match winnen en dat ziet het er heel anders uit."

De match tegen Spanje heeft duidelijk voor hoop gezorgd. "Van Spanje werd ook gezegd dat ze twee keer zo goed waren dan ons maar daar hadden we het ook tegen kunnen afmaken. Daar moeten we moed uit kunnen putten."