Lokeren vat de koe bij de hoorns: Kan de namen nog niet vrijgeven

Lokeren vat de koe bij de hoorns: "Kan de namen nog niet vrijgeven"

21-06-2019 20:00
2

Sporting Lokeren speelt komend seizoen waarschijnlijk in Eerste Klasse B. Nieuwe eigenaar Louis De Vries hoopt echter dat dat niet lang gaat duren. Hij gaat resoluut voor de promotie en krijgt hulp.

Er is heel wat geld op komst voor Lokeren, vertelt hij bij Gazet Van Antwerpen. "De namen van mijn mede-investeerders kan ik, op hun vraag, nog niet vrijgeven. In de loop van volgende week treden we wel in detail. Het gaat wel om Vlaamse, gereputeerde en kapitaalkrachtige zakenmensen. De investeerders geloven alvast in het verhaal Sporting Lokeren. We willen hier de traditie zonder meer verderzetten."

Lokeren kan zo snel terug in 1A geraken. "We zijn niet de rijkste club van het land en zullen dat wellicht nooit worden. Wij gaan echter snel en efficiënt werken. Dat kan via onze uitgebreide netwerken en tal van relaties die ik en mijn zakenpartners hebben. De stabiliteit van Sporting Lokeren is ook belangrijk. Deze club was nooit een duiventil en dat gaan we ook zo houden. Bovendien kan Sporting rekenen op een sterke achterban. Ook toen het slecht ging, bleven zij hun ploeg steunen."

Lokeren viert binnenkort zijn vijftigjarig bestaan, en dat wil De Vries vieren. "Wij willen dat uiteraard niet zomaar laten voorbijgaan. We zullen vieren onder de noemer 50 jaar Lokerse Feesten. We staan voor een opwindende uitdaging en hebben er allen heel veel zin in. Het was trainer Glen De Boeck die me bleef pushen om verder te onderhandelen met Roger Lambrecht. Vandaag zitten we hier. We kunnen beginnen bouwen aan een team dat competitief is en zo snel mogelijk weer actief is in 1A."