'Lyon en Lille willen Roemeense droom van Standard afnemen'

'Lyon en Lille willen Roemeense droom van Standard afnemen'

21-06-2019 17:40 Laatste update: 22-06-2019 14:20
1

Standard blijft na de gouden samenwerking met Razvan Marin op de Roemeense tour gaan. In navolging van spits George Puscas mikt Standard ook op Alexandru Cicaldau, een andere uitblinker van de Roemenen op het EK U21.

Cicaldau, Puscas en hun landgenoten kenden een droomstart op het EK door de generatiegenoten uit Kroatië met overtuigende cijfers opzij te zetten: 4-1. Puscas liet zich gelden met een goal en een assist, terwijl Cicaldau een belangrijke schakel op het middenveld was. De scouts van Standard raakten volgens Gazeta Sporturilor dermate overtuigd dat de jacht op de beoogde vervanger van Marin wordt ingezet.

De 21-jarige Cicaldau ligt nog tot en met 2022 vast bij zijn Roemeense club CS U Craiova. Cicaldau is daar pas een jaar actief na een transfer van FC Viitorul. CS U Craivoa legde één miljoen euro op tafel, maar zijn waarde is inmiddels al verviervoudigd volgens Transfermarkt.com. In het voorbije seizoen liet de centrale middenvelder vijf goals en negen assists noteren in 43 optredens. De landgenoot van Marin heeft ook al vier caps voor de nationale A-ploeg achter zijn naam staan.

Update 22/06, 14.20: Cicaldau is momenteel sterk bezig op het EK U21. Vrijdag stond hij nog in de basis bij Roemenië in de 4-2 overwinning tegen Engeland. Volgens onder meer Fanatik speelde Cicaldau zich niet alleen in de kijker van Standard. Ook de Franse clubs Lyon en Lille willen hem naar verluidt aantrekken. In zijn contract heeft Cicaldau een afkoopsom van acht miljoen euro.