OFFICIEEL: Anderlecht en Nantes kondigen de transfer van Appiah aan

OFFICIEEL: Anderlecht en Nantes kondigen de transfer van Appiah aan

21-06-2019 17:00
8

Anderlecht heeft definitief afscheid genomen van Dennis Appiah. De overbodige pion zette vrijdag in het Franse Nantes zijn handtekening onder een deal van vier jaar. Zowel Anderlecht als Nantes bevestigen de overgang.

Appiah wordt op de website van zijn nieuwe werkgever van harte welkom geheten. Nantes, de nummer 12 van het voorbije seizoen, is blij dat het Appiah terug in Frankrijk mag verwelkomen. De 27-jarige Fransman met Ghanese roots was eerder in de Ligue 1 actief voor AS Monaco en SM Caen. Bij laatstgenoemde club plukte Anderlecht hem in de zomer van 2016 voor een som van drie miljoen euro weg.

In Brussel wist Appiah geen onuitwisbare indruk te maken. In het seizoen 2016/17 kwam hij met 36 optredens nog veel aan spelen toe, maar verdween net zo makkelijk weer uit beeld. Aan het einde van het seizoen kwam hij nog even bovendrijven. Zijn lot was echter al bepaald. Appiah kwam niet voor in de plannen en Vincent Kompany en mocht weg. In totaal droeg hij 81 keer het shirt van Anderlecht. Appiah wist in drie jaar niet te scoren. Hij was wel goed voor acht assists.

Beide partijen doen geen uitspraak over de hoogte van de transfersom, maar eerder werd er melding gemaakt van 750.000 euro. Daarmee slikt paars-wit een aanzienlijk verlies. Anderlecht kan dat mogelijk compenseren met de verkopen van Adrien Trebel en Ivan Santini. Het tweetal staat eveneens in de belangstelling van Nantes. Met name een rentree van Trebel is zeer concreet.