Clement wil snel zijn stempel drukken: Meteen verschillende principes inslijpen

Clement wil snel zijn stempel drukken: "Meteen verschillende principes inslijpen"

21-06-2019 16:20
13

Philippe Clement leidde vrijdag zijn eerste training als hoofdcoach van zijn grote liefde Club Brugge. De opvolger van Ivan Leko wil zo snel mogelijk zijn eigen stempel drukken.

"In eerste instantie gaan we nu volume opbouwen, zodat de spelers het hele seizoen fysiek top zullen zijn. Ook wil ik er meteen verschillende principes inslijpen. In een later stadium volgen er individuele klemtonen", liet Clement na zijn eerste oefensessie weten aan Het Nieuwsblad.

Clement wil niet bij voorbaat afstand nemen van het 3-5-2 systeem van Leko, waarmee veel spelers vertrouwd zijn. Belangrijk voor Clement is dat zijn manschappen tactisch flexibel zijn. "Vorig seizoen heeft deze groep heel goed gespeeld in een 3-5-2, dat gaan we niet zomaar weggooien. Maar we moeten ook in staat zijn om 4-3-3 te spelen", is de kampioenenmaker van Racing Genk duidelijk.

Aan de faciliteiten zal het alvast niet liggen. "Ik ben hier met erg veel goesting. De omstandigheden in dit nieuwe oefencentrum zijn ideaal. Als assistent heb ik indertijd ook meegedacht over dit project, het resultaat is fantastisch. In België is er volgens mij geen beter oefencentrum op dit moment", is hij lovend over het gloednieuwe Belfius Basecamp.