OFFICIEEL; Atalanta plukt duurste aankoop aller tijden van Sevilla weg

OFFICIEEL; Atalanta plukt duurste aankoop aller tijden van Sevilla weg

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 15:00vr 21-06-2019 om 15:00

Atalanta Bergamo heeft Luis Muriel binnengehaald. Sevilla gaat zijn duurste aankoop aller tijden verkopen aan de nummer vier van het afgelopen Serie A-seizoen, laten beide clubs vrijdag weten via de officiële kanalen.

Welk bedrag er met de overgang gemoeid is en voor hoeveel seizoenen Muriel zal tekenen, maken beide clubs niet bekend. Atalanta wil alleen kwijt dat de 28-jarige Colombiaan volgend seizoen met rugnummer negen zal spelen.

Muriel speelde het afgelopen half jaar al in de Serie A: Sevilla verhuurde de spits aan Fiorentina. In de zomer van 2017 betaalde de Spaanse club nog een recordbedrag van 21,5 miljoen om hem over te nemen van Sampdoria.

Stuntploeg Atalanta heeft met Muriel zijn eerste externe aanwinst voor komend seizoen winnen. Marco Varnier komt weliswaar voor vijf miljoen euro over van Cittadella, maar speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor Atalanta.

Atalanta klopte ook al aan bij clubs in de Jupiler Pro League. Naar verluidt zouden de Italianen onder meer Ruslan Malinovskyi maar al te graag binnenhalen. De Italianen zijn alvast ambitieus en lijken nog niet klaar op de transfermarkt.

Poll

Een goede aankoop van Atalanta?

(75 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws