‘Dalian Yifang schorst Carrasco, Rode Duivel moet zich publiekelijk excuseren’

‘Dalian Yifang schorst Carrasco, Rode Duivel moet zich publiekelijk excuseren’

21-06-2019 14:17
5

Het is al een tijdje bekend dat Yannick Carrasco terug wil keren naar Europa. Het Laatste Nieuws meldt dat Chinese club Dalian Yifang zijn fratsen beu is en dat hij een zware boete kan verwachten.

Carrasco zou niet meer welkom zijn op het trainingscomplex en de Rode Duivel moet zich binnen de drie dagen publiekelijk excuseren. Het missen van de wedstrijd tegen Hebei Fortune en geen inzet op training zijn de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen voor Dalian Yifang.

Na de EK-kwalificatiewedstrijden miste Carrasco de wedstrijd tegen Fortune door een vertraagde vlucht. Ook ploeggenoot en doelman Yu Ziqian haalde uit op de microblogsite Weibo. “Tegen Hebei Fortune liet je de club weten dat je vliegtuig vertraging had. Maar als je een dag vroeger terugkeert, hoe kan je dan te laat zijn?”, begint de sluitpost zijn betoog.

“Je bent een vedette en je presteert goed, maar in je eentje kan je geen wedstrijd winnen. Toen we tegen Shanghai Shenhua speelden, incasseerde je met opzet een vierde gele kaart. Zo was je geschorst tegen Shanghai SIPG en kon je terugkeren naar Europa”, aldus Ziqian.

De woorden werden echter niet geapprecieerd door Dalian. Ziqian werd op non-actief gezet door de club. “Dalian heeft altijd belang gehecht aan het collectieve en geen enkele speler kan dat opheffen. Wij behandelen iedereen gelijk. De club tolereert niet dat iemand zich niet houdt aan de teamregels en een bepaalde ‘rode lijn’ overschrijft”, klinkt het.