Leya Iseka geeft foute keuze toe: Ik was waardeloos en ik wist het

Leya Iseka geeft foute keuze toe: "Ik was waardeloos en ik wist het"

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 12:25vr 21-06-2019 om 12:25

Aaron Leya Iseka was amper achttien jaar toen hij Anderlecht verliet voor een opmerkelijke uitleenbeurt aan Olympique Marseille. Er werden terecht vraagtekens gesteld bij deze stap, want de keuze pakte verkeerd uit. Leya Iseka geeft toe dat destijds een verkeerde beslissing nam.

Leya Iseka kwam bij Marseille tot amper 300 minuten, verdeeld over negen optredens. Bij nader inzien oordeelt Iseka dat hij niet rijp was voor een club van het kaliber L'OM. "Anderlecht wilde me uitlenen, het was een deal die iedereen goed uitkwam, van in het begin. Als ik er vandaag op terugkijk, besef ik dat ik niet klaar was om naar een club als Olympique Marseille te gaan. Ik zag het te groots", blikt de 21-jarige spits terug in Sport/Voetbalmagazine.

In Frankrijk miste hij ook het zelfvertrouwen. "Ik tekende daar nadat ik een volledig seizoen aan de kant stond wegens een kruisbandoperatie: negen maanden revalidatie, en dan nog eens drie maanden om op niveau te komen. Maar het was nog te weinig, qua niveau. Ik voelde hoe ik onder de lat doorging, razend werd ik daarvan. Dan zei ik tegen mezelf: hoe is het mogelijk dat je zo slecht bent? Ik was waardeloos en ik wist het", is Leya Iseka hard voor zichzelf.

Herkansing
Bij Zulte Waregem kreeg de belofte-international zijn loopbaan weer op de rails. Dankzij een sterk seizoen versierde hij vorige zomer een transfer naar Toulouse. Ditmaal liep het met liefst 28 optredens en zes goals een stuk beter in de Ligue 1. Leya Iseka is momenteel met de U21 actief op het EK. Tijdens de openingsmatch tegen Polen (2-3) wist hij als basiskracht het net te vinden, maar tegen Spanje (1-2) moest hij het doen met een invalbeurt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws