'Selectie van Kameroen stapt door belofte alsnog op het vliegtuig naar Afrika Cup'

'Selectie van Kameroen stapt door belofte alsnog op het vliegtuig naar Afrika Cup'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 11:44vr 21-06-2019 om 11:44

Laatste update: vrijdag 21 juni 2019 om 16:40vr 21-06-2019 om 16:40

Onrust bij het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. De spelers weigeren het vliegtuig in te stappen om deel te nemen aan de Afrika Cup. Er heerst onvrede over de verdeling van de wedstrijdpremies.

Dat meldt Het Nieuwsblad op basis van informatie van het Franse persbureau AFP. Het was de bedoeling dat de spelers van Kameroen donderdagavond af zouden reizen naar Egypte, waar de Afrika Cup vrijdag van start gaat. 

Dat is dus niet gebeurd. De spelers van Kameroen zijn ontevreden over de afspraken die er met voetbalbond zijn gemaakt over de wedstrijdpremies. 'Volgens de lokale pers eisen de spelers een premie van 60.000 euro, terwijl de bond maar de helft wil bieden', schrijft Het Nieuwsblad. Overigens klinken er lokaal andere geluiden. De spelers van Kameroen zouden vooral boos zijn omdat zij eerdere wedstrijdpremies nog niet hebben gekregen.

Kameroen moet zich op tijd melden, anders riskeert het land diskwalificatie. Al over vier dagen speelt Kameroen de eerste wedstrijd op de Afrika Cup. De ploeg waar Hugo Broos in het verleden succesvol met was als bondscoach neemt het dan op tegen Guinee-Bissau. Daarna wachten ontmoetingen met Ghana en Benin.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Africa Cup begint! Met enkele sterren uit e JPl die in actie komen! Welk land zie jij winnen? #afcon #africacup #charleroi #krcgenk #clubbrugge #kaagent #osimhen #samatta #diatta #bronn

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Update 16.40 uur: De selectie van Kameroen is ondertussen op weg naar Egypte. Dat meldt het Nederlandse FOX Sports. Er zou de voetballers een aanvullende premie zijn beloofd wanneer de eerste overwinning op het toernooi is behaald. Dat zette de selectie ertoe om alsnog naar Egypte te vertrekken.

Poll

Snap jij deze reactie van de spelers?

(130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws