Keeperslegende keert terug bij Chelsea en neemt rol als technisch adviseur op zich

Keeperslegende keert terug bij Chelsea en neemt rol als technisch adviseur op zich

21-06-2019 11:14 Laatste update: 11:14
1

Petr Cech gaat als technisch adviseur aan de slag bij Chelsea. De Tsjech, die vroeger als keeper al onder de lat stond bij The Blues en in mei bij Arsenal aankondigde te zullen stoppen met voetballen, keert na vier jaar terug op Stamford Bridge.

Chelsea maakt via de officiële kanalen bekend dat Cech is aangesteld op Stamford Bridge. The Daily Mail schrijft verder dat de voormalig doelman nauw samen zal werken met Marina Granovskaia, directeur van de Londense club. Daarnaast zal Cech zich bezighouden met het ondersteunen van de staf van het eerste team en daarbij een adviserende rol aanhouden.

Granovskaia stelt dat Chelsea 'verheugd' is dat Cech terugkeert naar Stamford Bridge. "We hoopten al dat Petr na zijn afscheid als profvoetballer hier weer naartoe zou komen. We zijn heel blij dat we zijn expertise en kennis kunnen gebruiken in de technische staf."

De terugkeer van Cech bij Chelsea zou zomaar het laatste zetje kunnen zijn voor Frank Lampard om trainer te worden bij The Blues. De twee waren lang teamgenoten en zouden nu samen het eerste elftal van hun geliefde club kunnen gaan leiden.