Kalendercommissie laat zich uit over aantal clubs in Jupiler Pro League

Kalendercommissie laat zich uit over aantal clubs in Jupiler Pro League

21-06-2019 11:28 Laatste update: 11:28
2

De zaak Propere Handen zorgt nog steeds voor veel onduidelijkheid in de Jupiler Pro League. Ook de kalender van de competitie komt daardoor in de war. Een uitspraak van het BAS zou ten laatste 15 juli zijn.

Tegenover La Capitale verduidelijkt Nils Van Branteghem van de kalendercommissie de situatie. “Het beroep van KV Mechelen bij het BAS werkt opschortend, dus we werken aan een kalender voor 1A met KV Mechelen en Waasland-Beveren en een kalender voor 1B met Beerschot en Lokeren.”

Het is nog niet duidelijk welke club in 1A zal aantreden. “Mocht het BAS voor 1 juli beslissen en KV Mechelen vrijspreken, verandert er niets. Als KV Mechelen degradeert, maken we een kalender voor 1A met Beerschot. Idem voor andere beslissingen."

"Als Beerschot KV Mechelen moet vervangen in 1A, zullen zij gewoon de matchen spelen die voorzien waren voor KV Mechelen. Wat er ook gebeurt, eerste klasse zal volgend seizoen met zestien ploegen afgewerkt worden en niet met zeventien of achttien teams”, aldus Van Branteghem.