Somers (KV Mechelen) blijft onschuld uitschreeuwen: Zo onterecht

Somers (KV Mechelen) blijft onschuld uitschreeuwen: "Zo onterecht"

21-06-2019 09:47 Laatste update: 09:47
24

KV Mechelen moet voor het BAS proberen de degradatie naar 1B alsnog te ontlopen. Ook de individuele bestuursleden, waaronder Olivier Somers, komen zich verdedigen. De mede-eigenaar van Malinwa blijft zijn onschuld uitschreeuwen.

Zo wordt Somers aanzien als één van de spilfiguren in het matchfixingdossier. Hij zou samen met Dejan Veljkovic en andere bestuursleden geprobeerd hebben de wedstrijd tegen Waasland-Beveren om te kopen, maar bij HUMO ontkent Somers elke medewerking daaraan.

Zo beweert Somers dat hij niks te maken heeft met omkoping. "Vanwaar haalt u dat? Twee of drie telefoons, waarin geen enkele verwijzing naar Waasland-Beveren valt, maar waar alleen maar uit blijkt dat ik bezorgd was dat anderen het niet correct zouden spelen", aldus de mede-eigenaar van Mechelen.

De befaamde klap aan Huyck
Bovendien zou Somers een klap gegeven hebben aan Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck, maar ook dat ontkent hij met klem. "In die skybox zaten zestien mensen. Iedereen spreekt dat verhaal tegen. Het enige wat ik heb gezegd, is dat die van Moeskroen het blijkbaar hadden geregeld. Ik ben op dat moment ook een gefrustreerde supporter die ziet wat hij ziet."

Somers en heel KV Mechelen rekenen erop dat de club alsnog vrijuit gaat. "Zoniet? Dan zal ik eens goed moeten nadenken. Ik zou het zó onterecht vinden, iedereen in de club weet dat ook", besluit hij.