'Racing Genk koos voor Mazzu, maar dacht ook even aan STVV-trainer Brys'

'Racing Genk koos voor Mazzu, maar dacht ook even aan STVV-trainer Brys'

21-06-2019 08:46 Laatste update: 08:47

KRC Genk koos voor Felice Mazzu voor de naar Club Brugge vertrokken Philippe Clement. Er stonden nog namen op het verlanglijstje van de Limburgers. Zo was ook STVV-coach Marc Brys in beeld bij de landskampioen.

Sport/Voetbalmagazine weet dat het straf is dat Brys nog steeds trainer van STVV is. Zo was de Antwerpenaar even in beeld bij Genk, maar echt concreet was dat nooit. De meest interessante piste was een transfer naar het Midden-Oosten, maar ook daarvoor paste Brys.

Brys voerde zelfs persoonlijke gesprekken met de Oosterse club, maar toch koos hij voor een verlengd verblijf bij STVV. "Bij STVV kan ik mijn ding doen en er is een goede samenwerking met het bestuur. Ik zal bovendien over een spelersgroep beschikken die naar alle verwachtingen sterker zal zijn dan vorig seizoen", aldus Brys.

Veel werk voor de boeg
Inkomend zal STVV nog stevig aan de bak moeten, wil het een sterkere kern hebben dan vorig seizoen. Takehiro Tomiyasu zou voor zes miljoen euro naar het Italiaanse Bologna verkassen, al ontkennen de Kanaries dat. De Japans international groeide het voorbije jaar op Stayen uit tot een absolute smaakmaker.