Amerika blijft winnen op WK, Chili druipt af na gemiste penalty in slotfase

Amerika blijft winnen op WK, Chili druipt af na gemiste penalty in slotfase

20-06-2019 23:05

De Amerikaanse voetbalsters blijven winnen op het WK in Frankrijk. De Verenigde Staten waren in hun derde groepsduel met 2-0 te sterk voor Zweden. Ook Chili won, maar het was niet genoeg om door te gaan naar de achtste finales.

Zweden – Verenigde Staten 0-2
Zweden en de VS, de nummers negen en één van de wereld, waren al zeker van een plek in de volgende ronde. De Amerikanen namen al na drie minuten een voorsprong, toen een hoekschop langs vier Zweedse verdedigsters glipte en bij Lindsey Horan terechtkwam: 0-1.

Sterspeelster Alex Morgan werd in de rust gewisseld, maar vanaf de bank zag zij hoe Amerika afstand nam. Tobin Heath maakte er via het been van Jonna Andersson al snel 0-2 van. De Zweedse vrouwen loerden op de counter, maar een treffer bleef uit.

De VS nemen het in de achtste finale op tegen Spanje. Zweden treft Canada, dat eerder op de dag verloor van de Oranje Leeuwinnen (1-2).

Thailand – Chili 0-2
In dezelfde groep waren Thailand en Chili nog puntloos, maar vooral de Zuid-Amerikanen hoopten als een van de beste nummers drie nog een ticket voor de volgende ronde te bemachtigen. Chili zou bij een 3-0 zege doorgaan, maar de teller stokte op twee. Een ongelukkige eigen goal en een goal van Maria Urrutia verschaften de Chilenen na rust nog wel de nodige hoop.

Francisca Lara kreeg zelfs een ultieme kans op de 3-0. De verdedigster van Sevilla miste echter een strafschop in de 85e minuut. Ze raakte vol de lat. Daardoor komt Nigeria met de schrik vrij en druipt Chili teleurgesteld af.